Què són?

Els DeWatts són un espai de discussió i intercanvi d’inquietuds sobre temes musicals des d’una perspectiva musicològica àmplia i oberta que permeti abordar qualsevol fet musical des de punts de vista diversos. L’objectiu d’aquestes trobades és crear un espai de diàleg entre persones interessades en la música i que tinguin ganes de compartir els seus punts de vista. En cada sessió comptarem amb un conductor que presentarà breument un tema i llençarà preguntes i qüestions per a generar un debat.
Tots els DeWatts es duran a terme a l’Espai Mallorca (Plaça de Vicenç Martorell, 1).

Segona sessió | 8.04.15

Dewatts 8 abrilPer a aquesta segona sessió tenim l’honor de comptar amb la musicòloga i doctoranda Sara Revilla Gútiez que ens proposa un tema en relació a la seva investigació actual sobre les músiques de Romania: “Gèneres post-socialistes trans-balcànics. De l’estigma a l’emblema marginal”.

Sara Revilla Gútiez:

Titulada a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) en l’especialitat d’Etnomusicologia (2004-2009). Realitza el Máster en Investigación Etnográfica, Teoría Antropológica y Relaciones Interculturales (2009-2011) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Qualificada cum laude a la tesina de màster titulada Música en Rumanía. Aproximación teórica al estudio de la música y de su contexto cultural en la sociedad rumana. Obté una Beca del Programa de Formación del Profesorado Universitario (FPU) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (MECD). Seguidament, inicia els estudis de Doctorat en el programa d’Antropología Social i Cultural de la UAB (2011-). Actualment, es troba a l’últim període de la tesi doctoral la qual estudia el rol de la música com a eina identitària en diverses regions de Romania. Els seus àmbits d’interès acadèmic es centren en la comprensió del fenomen musical d’una forma holística, incorporant la mirada antropològica com a base analítica i contextual. Recentment, ha desenvolupat la seva tasca en les perspectives tècnica i metodològica tant de l’Etnomusicologia com de l’Antropologia de la Música. És secretaria de la branca espanyola de la International Association for the Study of Popular Music (IASPM-España) i membre del comitè editorial de la revista Cuadernos de ETNOmusicología, vinculada a la Sociedad de Etnomusicología (SIBE).

_____

Primera sessió | 18.03.15

cartell2 dewattsEn la sessió que obrirà el cicle de debats comptarem amb Irene Valle de Lope, estudiant d’últim curs del Grau de musicologia de l’Esmuc. La discussió girarà entorn de l’anàlisi musical dins de les aules en els conservatoris de Grau Professional, com s’entén avui en dia, com s’utilitza i aplica, què és el que podem trobar i com podem plantejar noves propostes metodològiques des de l’àmbit de la musicologia.

Aquí pots veure la galeria d’imatges

Anuncis

One thought on “DeWatts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s